Blogs

Resultaat 21 - 30 (van 210)

 • Oogstrelende enge films voor de donkere dagen Bekijk details

  27 oktober 2020

  De dagen worden korter, de bomen kaler en de straten steeds donkerder. Voor veel mensen staat deze tijd van het jaar volledig in het teken van lange herfstwandelingen, warme drankjes en romcoms kijken op de bank. Voor mij is dat iets anders: de zomer is nog niet eens voorbij of ik ben al in de ban van Halloween. De huisfeestjes die bij deze feestdag horen zijn onder mijn vrienden inmiddels roemrucht. En hoewel die nu even niet door kunnen gaan, betekent dat niet dat we bij de pakken neer moeten gaan...

 • blog | De 5 beste vegetarische kookboeken uit mijn keuken Bekijk details

  2 oktober 2020

  Vegetarisch eten is lekker! Ik kook al jaren met veel plezier en enthousiasme regelmatig vegetarisch voor mijn gezin. Wil je ook vaker koken zonder vlees? Lees dan gauw verder, want in dit blog deel ik mijn favoriete vegetarische kookboeken met je.

 • Blog | Op vakantie in eigen keuken Bekijk details

  10 juni 2020

  Ik ben dol op kookboeken. Sterker nog, de hoeveelheid die ik de afgelopen tijd heb verzameld is redelijk zorgwekkend. Het is niet alleen het koken zelf, het snijden van de uien, het strooien met kruiden en het sissen van de pannen waarvan ik ontspan- de prachtige foto’s en verhalen die erbij komen kijken helpen ook mee. Eten is een belangrijk onderdeel van zo’n beetje elke cultuur op aarde. Door erover te lezen, je te verdiepen in nieuwe recepten en jezelf te trakteren op verrassende maaltijden kun...

 • Blog | Virtueel leesvoer voor millennials Bekijk details

  24 april 2020

  De millennial heeft het vaak te druk om te lezen. Om me heen zie ik hoe de twintigers en dertigers van nu zich door een moeras van hoge huren, veeleisende banen (meervoud!) en een studieschuld heen worstelen en daarnaast ook nog een kleurrijk maar onderhoudsintensief sociaal leven hebben. En is er wel tijd over, dan krijgt dat glas wijn of het avondje netflixen toch vaak voorrang. Begrijpelijk, want soms wil je gewoon even niks– maar ook heel jammer! Er bestaan namelijk enorm veel interessante boeken...

 • Stilte doorbroken Bekijk details

  6 april 2020

  In de bibliotheek staan de boeken keurig gerangschikt op alfabet. De achternaam van de schrijver is hierbij leidend. Ik zal in de komende periode van elke letter van het alfabet een YA-boek lezen. Ik bespreek op deze plek dus 26 boeken. Deze keer de letter E, de E van Theo Engelen. Ik bespreek zijn boek 'Schimmen uit het Verleden'.

 • Overleven in een criminele wereld Bekijk details

  23 maart 2020

  In de bibliotheek staan de boeken keurig gerangschikt op alfabet. De achternaam van de schrijver is hierbij leidend. Ik zal in de komende periode van elke letter van het alfabet een YA-boek lezen. Ik bespreek op deze plek dus 26 boeken. Deze keer de letter D. Die is van Bibi Dumon Tak. Het boek dat ik aanraad is het boek Latino King.

 • Blog | Op de barricades! Bekijk details

  24 februari 2020

  De Boekenweek is aangebroken! Dit jaar is het thema ‘rebellen en dwarsdenkers’. Een onderwerp waarmee webredacteur Max wel uit de voeten kan. De woorden ‘rebel’ en ‘dwarsdenker’ roepen in eerste instantie misschien geen al te positieve associatie op. De rebellen die we kennen uit verhalen worden vaak gekenmerkt door een jeugdige, romantische naïviteit en een neiging tegen het systeem aan te schoppen. Zonde, vindt Max.

 • 5 verfrissende films voor Valentijnsdag Bekijk details

  12 februari 2020

  We kunnen er niet omheen: op 14 februari is het Valentijnsdag! De wereld staat vierentwintig uur in het teken van de liefde in al haar suikerzoete glorie. Maar niet alle liefdesverhalen worden gekenmerkt door teddyberen, rode rozen en dozen chocolade. Webredacteur Max tipt verfrissende films over de liefde die je gewoon bij de OBA kunt lenen. Leuk voor met je geliefde, maar ook als je met je kat op de bank zit.

 • 5 tips voor het lezen van poëzie Bekijk details

  3 februari 2020

  Redacteur Max leest graag poëzie en kan zich eindeloos verwonderen over hoe sommige dichters met taal spelen. Dat plezier lijkt niet voor iedereen weggelegd. Of toch wel? Gedichten lezen hoeft helemaal niet zo ingewikkeld en hoogdravend te zijn. Dichter Ineke Holzhaus geeft al jaren lezingen en poëzieworkshops in de OBA. Max voelde haar aan de tand en vroeg haar naar de beste tips om poëzie te lezen. Want hoe doe je dat nou eigenlijk?

 • Jeugdliteratuurblog | Lampje in het theater Bekijk details

  28 januari 2020

  Drie jaar geleden werd er zomaar een nieuwe klassieker geschreven. Laaiende recensies verschenen, en prijzen werden toegekend aan schrijfster Annet Schaap. Lampje had het licht gezien (per ongeluk een woordspeling) en werd een boek dat je gewoon móét (voor)lezen.

Paginanavigatie