Blogs

Resultaat 41 - 50 (van 352)

 • Boekenblog; Mijn Toppers van 2017 : O’Connor, MacFarlane, Matsier, Withuis en Van Rijswijk. Plus Nooteboom en Tentije.

  29 december 2017

  Bij deze auteurs horen onderstaande titels in mijn traditionele Gelezen Boekenoverzicht: Volgspot, De oude wegen, Compositieportret: een man in trefwoorden, Weest manlijk, zijt sterk en Onheilig. Plus Monniksoog en Om en nabij. Twee romans, een reisverslag, een biografie en een briljant, ondefinieerbaar boek. Plus twee dichtbundels. Een favoriet uit deze overvloed kan ik niet noemen.

  Bekijk details van Boekenblog; Mijn Toppers van 2017 : O’Connor, MacFarlane, Matsier, Withuis en Van Rijswijk. Plus Nooteboom en Tentije.

 • Boekenblog; Oude en Nieuwe Leeservaringen: Jaap Harten, Christopher Isherwood en Jan van der Vegt

  15 december 2017

  In 1974 werkte ik een jaar bij de OBA, en iedere dag nam ik wel een boek mee naar huis dat ik beslist moest lezen. Dat kon niet goed gaan. Ergens bij het lezen van door elkaar heen Patricia Highsmith, Jaap Harten, Toergenjew en Max Dendermonde werd ik overvallen door een leesburnout.

  Bekijk details van Boekenblog; Oude en Nieuwe Leeservaringen: Jaap Harten, Christopher Isherwood en Jan van der Vegt

 • Jeugdliteratuurblog | Kun je vloggen, vlog dan mee

  4 december 2017

  Een boek lezen of een filmpje op YouTube kijken? Dat is een keus die voor kinderen vaak uitvalt in het voordeel van het filmpje. Er wordt per minuut wel 72 uur aan filmpjes geüpload, en per dag worden er 4 miljard video’s bekeken. Vloggers zijn de nieuwe sterren.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog | Kun je vloggen, vlog dan mee

 • Boekenblog; Simenon, Luik, Wapenstilstandsdag 2017

  17 november 2017

  Een familieweekend in Luik! Nooit bezocht, alleen maar doorheen gereden. Omdat Georges Simenon (1903-1989), een van mijn lievelingsauteurs in Luik is geboren, mòet ik een daar spelende roman van hem lezen. Het zeer autobiografische Pedigrée (Terugkeer) vond ik in 1984 te dik. Meer dan 250 pagina’s, dat past niet bij de economisch met woorden omspringende Simenon.

  Bekijk details van Boekenblog; Simenon, Luik, Wapenstilstandsdag 2017

 • Boekenblog; Weinig Revolutionaire Herinneringen

  9 november 2017

  1917: Europa vecht zich al voor het vierde jaar kapot. In Rusland breekt de Revolutie uit. Of waren het er twee? Eén in Februari en daarna die van Oktober.

  Bekijk details van Boekenblog; Weinig Revolutionaire Herinneringen

 • Jeugdliteratuurblog | Bedenk het lekker zelf!

  2 november 2017

  Prentenboeken kennen we in allerlei soorten en maten, met tekst of zonder tekst, met flapjes of zonder flapjes, met geluid of zonder geluid, met zachte, harde, of andersoortige materialen om aan te voelen, van stof of karton of plastic of papier, met tekeningen en… ja zelfs zonder tekeningen.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog | Bedenk het lekker zelf!

 • Boekenblog; Jan Wolkers

  26 oktober 2017

  Hoera, de biografie over Jan Wolkers, door Onno Blom is verschenen! En meteen oude, zorgelijke vraag in krant, op radio en tv: lezen middelbare scholieren Jan nog wel? Journalistiek kan vaak zo clichématig zijn. Nooit lees je of Hella Haasse, Alfred Kossmann, Johan Fabricius, Jan Mens, Renate Dorrestijn of Maartje Wortel nog wel door scholieren gelezen worden. Het gaat altijd weer over de z.g. Grote Drie, ik laat ze uit onvrede ongenoemd en Jan bungelt dan op 4.

  Bekijk details van Boekenblog; Jan Wolkers

 • Boekenblog; Simon Vestdijk: man tussen vele vrouwen

  20 oktober 2017

  Ik schrijf dit op 17 oktober, geboortedag van Simon Vestdijk (1898-1971) en mijn moeder (1929-2000). Dat maakt me al jaren gelukkig. Mijn moeder en Vestdijk, dat ging niet samen, ze heeft niets van hem gelezen. Ik zou ook geen titel weten die haar had aangesproken. Ze las graag, maar vond er weinig tijd voor. Ze was onder de indruk van De grote zaal van Jacoba van Velde, en ook Sal Santen vond ze mooi. Ik vind trouwens dat iedere Amsterdammer de boeken van Sal Santen mooi moet vinden, evenals dat...

  Bekijk details van Boekenblog; Simon Vestdijk: man tussen vele vrouwen

 • Jeugdliteratuurblog | Ode aan aandacht en verbeelding

  28 september 2017

  Onze tijd biedt heel veel mogelijkheden. Techniek staat vaak voor niets, en we zijn voorzien van alle gemakken. Een van de grootste veranderingen sinds een jaar of twintig geleden is de opkomst van de mobiele telefoon, en van internet. Allebei niet meer weg te denken. Dit zijn middelen waardoor we meer en beter overal en met iedereen kunnen communiceren.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog | Ode aan aandacht en verbeelding

 • Boekenblog; Vriendschap: Snikken en grimlachjes

  21 september 2017

  Hem, die mij grof beledigt,/Mij overlaadt met schand/En openlijk mij belastert,/hem reik ik de broederhand.//Maar die mij voorkomend bejegent,/Die mij aan zich verplicht/En zich mijn vriend durft noemen,/Dien spuw ik in ’t gezicht. Piet Paaltjens, 1852.

  Bekijk details van Boekenblog; Vriendschap: Snikken en grimlachjes