Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Blogs

Resultaat 11 - 20 (van 206)

 • blog | De 5 beste vegetarische kookboeken uit mijn keuken

  2 oktober 2020

  Vegetarisch eten is lekker! Ik kook al jaren met veel plezier en enthousiasme regelmatig vegetarisch voor mijn gezin. Wil je ook vaker koken zonder vlees? Lees dan gauw verder, want in dit blog deel ik mijn favoriete vegetarische kookboeken met je.

  Bekijk details van blog | De 5 beste vegetarische kookboeken uit mijn keuken

 • 5 tips: ontdek de beste studieplek

  28 augustus 2020

  We kunnen er niet omheen: thuis studeren is niet ideaal. De kans is groot dat je studentenkamer niet geschikt is om in te werken. Niet alleen door de afmetingen, maar ook door het monster genaamd afleiding dat altijd op de loer ligt. Gelukkig kun je in de OBA wél heel fijn studeren. Webredacteur Max ging op zoek naar de beste studieplek van Amsterdam en kwam onderweg wat verborgen parels tegen.

  Bekijk details van 5 tips: ontdek de beste studieplek

 • Blog | Op vakantie in eigen keuken

  10 juni 2020

  Ik ben dol op kookboeken. Sterker nog, de hoeveelheid die ik de afgelopen tijd heb verzameld is redelijk zorgwekkend. Het is niet alleen het koken zelf, het snijden van de uien, het strooien met kruiden en het sissen van de pannen waarvan ik ontspan- de prachtige foto’s en verhalen die erbij komen kijken helpen ook mee. Eten is een belangrijk onderdeel van zo’n beetje elke cultuur op aarde. Door erover te lezen, je te verdiepen in nieuwe recepten en jezelf te trakteren op verrassende maaltijden kun...

  Bekijk details van Blog | Op vakantie in eigen keuken

 • Blog | Virtueel leesvoer voor millennials

  24 april 2020

  De millennial heeft het vaak te druk om te lezen. Om me heen zie ik hoe de twintigers en dertigers van nu zich door een moeras van hoge huren, veeleisende banen (meervoud!) en een studieschuld heen worstelen en daarnaast ook nog een kleurrijk maar onderhoudsintensief sociaal leven hebben. En is er wel tijd over, dan krijgt dat glas wijn of het avondje netflixen toch vaak voorrang. Begrijpelijk, want soms wil je gewoon even niks– maar ook heel jammer! Er bestaan namelijk enorm veel interessante boeken...

  Bekijk details van Blog | Virtueel leesvoer voor millennials

 • Tips voor tijdens de ramadan

  23 april 2020

  Ben je op zoek naar lekkere en gezonde recepten nu de ramadan is begonnen? Of wil je tijdens de vastenmaand iets extra’s doen voor je medemens? We hebben een paar online tips voor je op een rijtje gezet, die handig zijn nu alles door het coronavirus toch een beetje anders dan anders is.

  Bekijk details van Tips voor tijdens de ramadan

 • blog | Perfecte kookboeken voor het paasweekend

  9 april 2020

  Of je nu wel of niet Pasen viert, de meeste van ons hebben een lekker lang weekend voor de boeg. En omdat familiebezoek of een lange wandeling in de natuur dezer dagen niet echt tot de mogelijkheden behoren, duik ik dit weekend de keuken in. Ik heb alvast 5 mooie kookboeken op mijn leesplankje in de E-book-app gezet. Kijk je met me mee?

  Bekijk details van blog | Perfecte kookboeken voor het paasweekend

 • Stilte doorbroken

  6 april 2020

  In de bibliotheek staan de boeken keurig gerangschikt op alfabet. De achternaam van de schrijver is hierbij leidend. Ik zal in de komende periode van elke letter van het alfabet een YA-boek lezen. Ik bespreek op deze plek dus 26 boeken. Deze keer de letter E, de E van Theo Engelen. Ik bespreek zijn boek 'Schimmen uit het Verleden'.

  Bekijk details van Stilte doorbroken

 • Overleven in een criminele wereld

  23 maart 2020

  In de bibliotheek staan de boeken keurig gerangschikt op alfabet. De achternaam van de schrijver is hierbij leidend. Ik zal in de komende periode van elke letter van het alfabet een YA-boek lezen. Ik bespreek op deze plek dus 26 boeken. Deze keer de letter D. Die is van Bibi Dumon Tak. Het boek dat ik aanraad is het boek Latino King.

  Bekijk details van Overleven in een criminele wereld

 • Blog | Op de barricades!

  24 februari 2020

  De Boekenweek is aangebroken! Dit jaar is het thema ‘rebellen en dwarsdenkers’. Een onderwerp waarmee webredacteur Max wel uit de voeten kan. De woorden ‘rebel’ en ‘dwarsdenker’ roepen in eerste instantie misschien geen al te positieve associatie op. De rebellen die we kennen uit verhalen worden vaak gekenmerkt door een jeugdige, romantische naïviteit en een neiging tegen het systeem aan te schoppen. Zonde, vindt Max.

  Bekijk details van Blog | Op de barricades!

 • 5 verfrissende films voor Valentijnsdag

  12 februari 2020

  We kunnen er niet omheen: op 14 februari is het Valentijnsdag! De wereld staat vierentwintig uur in het teken van de liefde in al haar suikerzoete glorie. Maar niet alle liefdesverhalen worden gekenmerkt door teddyberen, rode rozen en dozen chocolade. Webredacteur Max tipt verfrissende films over de liefde die je gewoon bij de OBA kunt lenen. Leuk voor met je geliefde, maar ook als je met je kat op de bank zit.

  Bekijk details van 5 verfrissende films voor Valentijnsdag