Blogs

Resultaat 11 - 20 (van 210)

 • 5 boeken die je mee op reis nemen Bekijk details

  23 juni 2021

  Een boek meenemen op vakantie hebben de meeste mensen weleens gedaan... maar ben je al een keer op vakantie geweest in een boek? Al lezend kun je heel veel ontdekken over dat idyllische kustplaatsje, die levendige stad of dat paradijselijke eiland. Redacteur Max deelt vijf titels die je meenemen naar een plek ver van huis.

 • Jeugdliteratuurblog | Lees eens een klassieker (voor) Bekijk details

  8 juni 2021

  Het is bijna zomervakantie en in de vakantie heb je altijd iets meer tijd om te lezen. En niet alleen om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen. Terwijl ik ouders er meestal graag op wijs dat er zoveel prachtige nieuwe boeken en kinderboekenschrijvers zijn, wil ik nu eens pleiten voor een klassieker. Echt een fijn boek om voor te lezen: De geheime tuin!

 • blog | Perfecte kookboeken voor het paasweekend Bekijk details

  26 maart 2021

  Of je nu wel of niet Pasen viert, de meeste van ons hebben een lekker lang weekend voor de boeg. Ik ben van plan om de keuken in te duiken, en daarom heb ik alvast 5 mooie kookboeken op mijn leesplankje in de Bibliotheek-app gezet. Misschien bak ik een traditionele tulband (zo mooi) of heerlijk geurende kaneelbroodjes. Lastig kiezen! Kijk je met me mee?

 • Parmantige poëzie: de 7 mooiste bundels uit mijn boekenkast Bekijk details

  6 januari 2021

  Ergens in het eerste jaar van de kunstacademie raakte ik compleet verknocht aan poëzie. In rap tempo verslond ik bundels van onder meer Tjitske Jansen, Ilja Leonard Pfeijffer en Charles Baudelaire. Het ritme, de variaties in tempo en het spel met woorden en associaties maakten dat ik zo verliefd werd op de gedichten dat ik er zelf iets mee moest. Zo is poëzie niet alleen in mijn leven, maar ook in mijn werk een grote rol gaan spelen. Hieronder deel ik mijn favoriete dichtbundels.

 • Neem een hobby, leen een e-book Bekijk details

  29 december 2020

  Nu de harde lockdown een feit is, kunnen we alleen maar proberen het beste ervan te maken. Het is voor iedereen, alleen of met gezin, een uitdaging om zoveel tijd thuis door te brengen. Juist wanneer de muren op je af lijken te komen, is het belangrijk jezelf wat tijd te gunnen. Dan is het oppakken van een hobby een uitstekend idee. Het biedt bijvoorbeeld uitkomst als je netflix weer eens hebt uitgespeeld. Hobby’s brengen afleiding; stress en angstige gevoelens verdwijnen.

 • 8 lesbische boeken die je zeker moet lezen Bekijk details

  10 december 2020

  Webredacteur Simone vroeg haar vriendinnen, tantes en buurvrouwen het hemd van het lijf (niet letterlijk) en ging op zoek naar de beste lesbische en queer leestips. Ze zijn allemaal te leen bij de OBA.

 • Originele kookboeken voor de feestdagen Bekijk details

  7 december 2020

  De winter gaat er dit jaar ongetwijfeld anders uitzien dan we gewend zijn, maar gelukkig kunnen we er altijd nog zelf een beetje sjeu aan geven. Redacteur Max tipt vier originele kookboeken (en één minder originele, maar wel zéér belangrijke bonustip) voor de decemberdagen. Of je nou kerst viert of niet, of je nou lekker wil tafelen met je gezin of gewoon je partner wil verrassen op een woensdagavond, met deze culinaire pareltjes maak je van elke gelegenheid een feestje.

 • De wereld rond met 7 culinaire e-books Bekijk details

  9 november 2020

  Het ziet er naar uit dat we deze winter veel thuis gaan zitten. Dan kun je je natuurlijk overgeven aan die oerhollandse miezerbuien en verkoudheden... maar je kunt ook een beetje buitenland in huis halen! Dat doe je heel makkelijk met deze kookboeken, die je gewoon als e-book kunt lenen bij de OBA. Ik zocht er één uit voor elke dag van de week. Of je nou gaat voor een geurige Japanse maaltijd op dinsdag of met een robuuste Britse cake het weekend afsluit- je hoeft er je huis niet voor uit. Nou ja,...

 • 6 mooie kinderboeken over duurzaamheid Bekijk details

  6 november 2020

  Wie kinderen heeft, weet dat ze van nature hoarders zijn: ze willen van alles hebben (het liefst met batterij en van plastic), alles gaat kapot, maar niets mag weg. Al snel slibt zo niet alleen je huis dicht, maar doe je als ouder ook doodleuk mee aan nóg meer consumeren. En wat moeten we met al die spullen? Als je leent bij de OBA ben je eigenlijk al heel duurzaam bezig. Bovendien is het goed voor je portemonnee. Met deze prachtig vormgegeven boeken maak je de allerkleinsten bewust van het belang...

 • Muziek en dialect Bekijk details

  3 november 2020

  Niets is zo leuk als dialect. Vroeger op de basisschool werd het gezien als iets minderwaardigs, het ABN was de norm. Ik geniet van dialect. Uit recalcitrant zijn tegen de norm van vroeger? Het is veel meer dan dat: een bijzonder stukje van de Nederlandse taal. Vriendinnen hoorde ik altijd graag Fries met elkaar praten, als enige aangemerkt als officiële taal.

Paginanavigatie