Blogs

Resultaat 31 - 40 (van 350)

 • Boekenblog; Natuurlijk: Amsterdam -Boekenweek 2018

  8 maart 2018

  Natuur heb ik vooral in mijn hoofd beleefd. Opgegroeid en wonend in een volkomen verstedelijkte omgeving –Amsterdam- drong het besef dat natuur overal om je heen kan zijn maar langzaam tot me door. Dat gebeurde enigsins door het lezen van boeken over dieren, na een bezoek aan Artis. Die boeken en ook het Artistijdschrift vond ik uiteraard in de bibliotheek in Overtoomse Veld, want in Amsterdam-West schoten eind jaren ’50 niet alleen complete nieuwbouwwijken uit de grond, maar tegelijk ook bibliotheken....

  Bekijk details van Boekenblog; Natuurlijk: Amsterdam -Boekenweek 2018

 • Jeugdliteratuurblog | Ongebaande paadjes

  8 maart 2018

  De Kinderjury is net begonnen, wat betekent dat kinderen hun mooiste boek mogen kiezen. Dit is een fijn leesbevorderend project. Er wordt gelezen, het liefst zo veel mogelijk, er wordt over gepraat en nagedacht en als het goed is wint het boek dat kinderen het leukst vinden.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog | Ongebaande paadjes

 • Boekenblog; WelkBoek Verdwijnt !

  23 februari 2018

  Voor me ligt een stapeltje prachtige boeken, schijnbaar zonder samenhang: Privélessen, Alain Claude Sulzer, Onheilig, Roos van Rijswijk, Een doek over de spiegel, Lisette Lewin, Gelukkig de gelukkigen, Yasmine Reza, Lijfboek, Daniel Pennac, De ochtend valt, Manon Uphoff en natuurlijk het eindeloze Het verhaal van Genji, misschien de allereerste echte roman ooit, geschreven rond 900 AD en nog wel door een vrouw, Murasaki Shikibu.

  Bekijk details van Boekenblog; WelkBoek Verdwijnt !

 • blog | Lang leve de biografie

  22 februari 2018

  ‘Life is what happens to you, while you’re busy making other plans’ zingt John Lennon zijn zoontje toe. ‘Ja!’, dacht ik toen ik dat voor het eerst hoorde, en ook ‘Wat zonde eigenlijk’. Daarom lees ik graag biografieën - ze gaan over het leven, zonder de ruis van de dagelijkse dingen.

  Bekijk details van blog | Lang leve de biografie

 • Boekenblog; Willem Brakman (1922-2008): onbegrijpelijk? Ja, zeker niet!

  9 februari 2018

  “Hoeveel ik ook geniet van romans met kop, midden en staart, op een gegeven moment weet ik het wel, en verlang ik naar iets anders. Dan kom ik uit bij Atte Jongstra, Piet Meeuse, Kees ’t Hart maar vooral: Willem Brakman. Ze zijn en blijven niet meteen grijpbaar.” (boekenblog over Atte Jongstra, okt.2016).

  Bekijk details van Boekenblog; Willem Brakman (1922-2008): onbegrijpelijk? Ja, zeker niet!

 • Boekenblog; Het is weer Poëzieweek! (25 – 31 januari)

  25 januari 2018

  De eerste poëzie waar ik werkelijk door geraakt werd, tja, wat zal het zijn geweest…Sinterklaasrijmen, versjes uit mijn schoolleesboekjes, flauwekulgedichtjes van Toon Hermans die hij tijdens zijn onemanshow voordroeg of toch Buddingh’ met zijn sandwichspreadgedicht Pluk de dag ?

  Bekijk details van Boekenblog; Het is weer Poëzieweek! (25 – 31 januari)

 • blog | Boeken lezen met een baby

  25 januari 2018

  Een boek lezen met een pasgeboren baby in huis, laat staan een tweeling, is onmogelijk. Tenminste, dat dacht ik voor de komst van mijn jongens. Gelukkig bestaat er voor elke periode van je leven geschikt leesvoer. En dan bedoel ik natuurlijk niet Dikkie Dik en Jip en Janneke, maar boeken die fijn zijn voor jezelf.

  Bekijk details van blog | Boeken lezen met een baby

 • Boekenblog; Moderne Ouwe Engelsen, Anthony Trollope en P.G. Wodehouse

  12 januari 2018

  Als ik niet kan slapen, lees ik verder in mijn boek. Dat is nu, De wetten van de melancholie, van Georgi Gospodinov. Maar dat is veel te goed om gedachteloos te lezen. Voor me lag ook een stapeltje met boeken van Anthony Trollope en P.G.Wodehouse, u leest zo waarom...

  Bekijk details van Boekenblog; Moderne Ouwe Engelsen, Anthony Trollope en P.G. Wodehouse

 • Boekenblog; Mijn Toppers van 2017 : O’Connor, MacFarlane, Matsier, Withuis en Van Rijswijk. Plus Nooteboom en Tentije.

  29 december 2017

  Bij deze auteurs horen onderstaande titels in mijn traditionele Gelezen Boekenoverzicht: Volgspot, De oude wegen, Compositieportret: een man in trefwoorden, Weest manlijk, zijt sterk en Onheilig. Plus Monniksoog en Om en nabij. Twee romans, een reisverslag, een biografie en een briljant, ondefinieerbaar boek. Plus twee dichtbundels. Een favoriet uit deze overvloed kan ik niet noemen.

  Bekijk details van Boekenblog; Mijn Toppers van 2017 : O’Connor, MacFarlane, Matsier, Withuis en Van Rijswijk. Plus Nooteboom en Tentije.

 • Boekenblog; Oude en Nieuwe Leeservaringen: Jaap Harten, Christopher Isherwood en Jan van der Vegt

  15 december 2017

  In 1974 werkte ik een jaar bij de OBA, en iedere dag nam ik wel een boek mee naar huis dat ik beslist moest lezen. Dat kon niet goed gaan. Ergens bij het lezen van door elkaar heen Patricia Highsmith, Jaap Harten, Toergenjew en Max Dendermonde werd ik overvallen door een leesburnout.

  Bekijk details van Boekenblog; Oude en Nieuwe Leeservaringen: Jaap Harten, Christopher Isherwood en Jan van der Vegt